hand

 

Aandoeningen van de hand
 kunnen verstrekkende gevolgen hebben op het functioneren van de hand en soms van de hele arm. Dagelijkse activiteiten ;zoals het wassen en aankleden, een boterham smeren, een brief schrijven of een hand schudden kunnen plotseling verstoord raken. Vanwege de ingewikkelde anatomische structuur en de fijne motoriek vereisen handaandoeningen een gedegen aanpak door een hiervoor gespecialiseerde handtherapeut.

Hand therapie
Hierbij kunt u denken aan alle hand gerelateerde klachten, zoals bijvoorbeeld vinger- en peesletsels, RSI, polsklachten, carpaal tunnelsyndroom, musicians hand, dystrofie, reumatoïde arthritis, handproblemen bij neurologische aandoeningen, shoulder-hand syndroom, tenniselleboog, etc.
Ook combinaties van pols-, elleboog- en schouderklachten kunnen specifiek worden behandeld.

Wat is een handtherapeut?
Een handtherapeut is een fysiotherapeut, die zich speciaal heeft bekwaamd in de revalidatie en behandeling van aandoeningen van hand, pols en arm.

Binnen onze praktijk werkt een geregistyreerde handfysiotherapeut
Naast de reguliere behandeling kan de handtherapeut ook daar waar nodig ondersteunende behandeling geven, zoals het vervaardigen van spalken/orthesen, tapen of het aanmeten verbandmiddelen. Zo nodig wordt u multidisciplinair behandeld en kan een collega oedeemtherapeut, manueel therapeut of ergotherapeut worden ingeschakeld.

De fysiotherapeut, specialist in beweging